Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 kwietnia 2018. Imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
kategoria: makarony
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 paczka makaronu Farfale
  • 60 dag truskawek
  • 1/2 litra gęstej, kwaśnej śmietany
  • cukier
Przepis:

Ugotować al. dente makaron. Odcedzić. Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek. Odłożyć parę sztuk truskawek (po 3 na osobę). Resztę truskawek rozgnieść na miazgę, wymieszać ze śmietaną. Dosłodzić do smaku wg upodobania. Polać podzielony na porcje makaron. Odłożone truskawki pokroić w ósemki. Posypać porcje makaronu pokrojonymi truskawkami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl