Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 kwietnia 2018. Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 szklanka kolorowej fasoli
  • 1 mała posiekana cebula
  • 1 średni pomidor, sparzony, obrany i posiekany
  • 1 mała marchewka pokrajana w cienkie plasterki
  • 4 łyżki oliwy lub 4 oleju jadalnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • przyprawa chili lub ostra papryka do smaku
Przepis:

1. Fasolę przebrać, umyć i namoczyć w dużej ilości wody, w przeddzień gotowania.
2. Ugotować ją w tej samej wodzie do miękkości.
3. Odcedzić, odstawić fasolę i wywar.
4. Na patelni z rozgrzaną oliwą lub olejem, smażyć na małym ogniu cebulę i marchewkę na jasnożółty kolor.
5. Dodać pomidor, sól, chili lub paprykę i dusić na małym ogniu przez 2 min.
6. Włożyć fasolę i wlać wywar, zamieszać, zagotować, dusić na małym ogniu przez 20 min.
7. Podawać na zimno. 2
Proporcje dla2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl