Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 stycznia 2018. Imieniny: Erwiny, Henryka, Mariusza
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag białej fasoli suchej
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 dag świeżej papryki
  • 3 łyżki dobrego oleju (np. sojowego)
  • 2 goździki
  • 1 łyżeczko sproszkowanego kminku
  • sól do smaku
Przepis:

Fasolę namoczyć w przeddzień w 5 szklankach zimnej wody. Do szybkowaru wlać fasolę z wodą, w której się moczyła (ma być tyle wody, by przykrywała ziarno na 2 palce). Zamknąć szybkowar, ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać olej, posolić, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną w paseczki paprykę, roztarte goździki, czosnek i kminek, chwilę pogotować.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl