Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag białej fasoli suchej
  • 2 szklanki mleka
  • 50 dag ugotowanych i przetartych pomidorów lub 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • tłuszcz na zasmażkę
  • 2 cebule
  • sól
  • cukier
  • pieprz i siekana zielenina do smaku
Przepis:

Fasolę namoczyć w przeddzień w 5 szklankach zimnej wody. Do szybkowaru wlać fasolę wraz z wodą, w której się moczyła, dodać mleko. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie oczyszczoną cebulę zetrzeć na tarce, podsmażyć bez rumienienia z tłuszczem, oprószyć mąką i po wymieszaniu razem podsmażyć. Zaraz po otwarciu szybkowaru dodać do fasoli zasmażkę z cebulą, włożyć koncentrat pomidorowy lub przetarte pomidory, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, posypać zieleniną. Podawać z zieloną sałatą lub inną surówką.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl