Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag białej fasoli suchej
  • 2 szklanki mleka
  • 25 dag dowolnych świeżych grzybów (lub 5-6 suszonych)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki dobrego oleju (np. sojowego)
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz i cukier do smaku
Przepis:

Fasolę namoczyć na noc w 3 szklankach zimnej wody. Do szybkowaru wlać olej przysmażyć na nim oczyszczone i pokrojone grzyby i cebulę. Wlać fasolę wraz z wodą, w której się moczyła, dodać mleko. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć i wlać wymieszaną z mąką śmietanę, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Podawać z kartoflami i dowolną surówką.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl