Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 stycznia 2018. Imieniny: Agnieszki, Jarosława, Nory
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 puszka drobnej fasolki w zalewie (pojemności 400 ml)
  • 1 puszka cieciorki w sosie pomidorowym (pojemności 400 ml)
  • 30 fasolek szparagowych (świeżych)
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 1 udko z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 mała pietruszka
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1/8 selera
  • 1 cebula
  • ½ łyżki masła
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 kostka bulionu cielęcego Knorra
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
Przepis:

Warzywa obrać, 1 marchewkę pokroić w plasterki. Do garnka włożyć boczek, udko z kurczaka, warzywa, pociętą w kawałeczki (tak ok. 1 cm) fasolkę szparagową, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki.
Zalać 1,2 litra wody. Wrzucić kostki bulionowe. Gotować 40 minut. Z wywaru wyjąć mięso i warzywa (całą marchew, seler, pietruszkę).
Na patelni podsmażyć na złoto (na maśle) pokrojoną w "piórka" cebulę i wrzucić do zupy razem z majerankiem, zmiażdżonym i roztartym czosnkiem, obranym i rozdrobnionym mięsem z kurczaka i drobno pokrojonym boczkiem, odsączoną fasolką i cieciorką z sosem. Gotować 15 minut.
Odlać 1/3 zupy, zmiksować ją i wlać z powrotem do garnka. Doprawić pieprzem. Wlać śmietankę. Podawać posypaną natką pietruszki.
Warzywa wyjęte z zupy można zmiksować razem z zupą.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl