Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 I wywaru z mięsa i warzyw (lub 0,5 kg kości i włoszczyzna bez kapusty, postępować jak w przepisie na fasolówkę pikantną,
  • 1 szklanka fasoli suchej, namoczonej uprzednio na noc,
  • 2 cebule,
  • 10 dag słoniny,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 10 dag żółtego sera,
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
  • 1-2 ząbki czosnku;
  • sól,
  • majeranek i dowolna przyprawa do zup do smaku
Przepis:

Fasolę (wraz z wodą, w której się moczyła) zalać w szybkowarze wywarem, szybkowar zamknąć i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie pokroić w kostkę słoninę, usmażyć na niej oczyszczoną i pokrojoną drobniutko cebulę, posiekać czosnek, zetrzeć ser. Otworzyć szybkowar, wszystko wrzucić do fasoli, dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Posolić i doprawić przyprawą do zup, a przed samym podaniem wrzucić natkę pietruszki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl