Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 6 średnich papryk
  • ½ kg mięsa mielonego
  • 1 woreczek ryżu (10 dag suchego)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • maggi w płynie
  • ok. 1 litra wody
  • 1 kostka bulionu wołowego Knorra
  • 2 łyżki mąki
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
Przepis:

Z papryki ściąć górę, usunąć gniazda nasienne.
Ugotować ryż na pół miękko (15 minut).
Cebule drobno usiekać i zeszklić na oleju.
Wymieszać mięso, ryż, cebulę, majeranek, natkę. Doprawić solą, pieprzem i maggi.
Napełnić farszem papryki i ułożyć je na dnie garnka o takiej średnicy by papryki szczelnie zapełniały dno. Wlać wodę (papryki mają być prawie zakryte). Dodać kostkę bulionową i gotować na średnim gazie 30 minut.

Ostrożnie wyjąć papryki na talerz (uważać by nie popękały). Do wywaru dodać przecier pomidorowy. Zagęścić sos mąką. Wlać śmietankę. Jeśli trzeba to sos doprawić do smaku. Delikatnie umieścić papryki z powrotem w sosie i ogrzać.
Podawać w sosie same, z pieczywem lub ziemniakami zależy jak kto lubi.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl