Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 sierpnia 2018. Imieniny: Joachima, Nory, Stefana
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
    Składniki:

  • 250 g mąki
  • odrobina cukru
  • 50 g masła
  • tłuszcz
  • 3 żółtka
  • cukier waniliowy
  • odrobina smalcu
Przepis:

Z masła, żółtek, cukru i soli zagnieść ciasto, rozwałkować je bardzo cienko i wykrawać około dziesięciocentymetrowe kwadraty. W każdym kwadracie wyciąć dwa ok. 6 cm otwory, oddalone od siebie o 3 cm. Przeciągnąć przez nie dwa przeciwległe końce i powstałe faworki smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Posypać je cukrem waniliowym i gorące podać na stół.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl