Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 kwietnia 2018. Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag mrożonych filetów rybnych
  • 6 dag masła (lub 1 czubata łyżka masła i 2 łyżki oleju)
  • 3 cebule
  • 1 łyżka mąki
  • 50 dag marchwi
  • 4 kartofle (po 1 na osobę)
  • 0,5 szklanki wody
  • kilka listków bazylii lub szczypta macierzanki albo innych ziół zapachowych
  • np. szałwi czy majeranku
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Do szybkowaru wlać olej lub włożyć połowę masła (3 dag masła zostawić), rozgrzać, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Zamrożony blok filetów posolić i popieprzyć dookoła, włożyć do szybkowaru, posypać ziołami. Wkroić cebulę, wlać wodę, obok ryby ułożyć oczyszczone, ale nie krojone marchwie i kartofle. Szybkowar zamknąć, ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, ostrożnie wyjąć rybę na półmisek, obłożyć marchwią i kartoflami, wszystko polać sosem z szybkowaru, a na wierzch położyć kawałki surowego masła.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl