Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 nieduże filety z flądry
  • sok z 1/4 limonki
  • sól
  • pieprz mielony
  • mąka
  • olej
  • 2 łyżki masła
  • 8 średnich pieczarek
Przepis:

Filet lekko osolić, posypać pieprzem i skropić sokiem z limonki (lub ½ cytryny) i zostawić w lodówce na 30 minut.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano na łyżce oleju i łyżce masła.

Rybę oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety z obu stron na rumiano.
Gdy ryba jest już usmażona dołożyć łyżkę masła i pieczarki z tłuszczem.
Chwilę dosmażyć na małym gazie by ryba przeszła smakiem pieczarek.

Podawać rybę ułożoną na warstwie pieczarek (odsączonych z tłuszczu).
Dodatkowo podać kawałki limonki lub cytryny do skrapiania ryby.
Jako dodatek podaję albo frytki albo ziemniaki puree (takie ze słodką śmietanką i polane odrobiną tłuszczu ze smażenia ryby) + surówka z kiszonej kapusty.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl