Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag filetów
  • 3 łyżki mąki
  • 10 dag masła lub margaryny
  • sok cytrynowy
  • natka pietruszki
  • kilka liści selera
  • koper
  • 3 jabłka
  • szklanka sosu pomidorowego
  • sól
  • tłuszcz do smażenia
Przepis:

Filety pokrajać na podłużne kawałki (wielkości palca), posolić, skropić sokiem cytrynowym, obsypać najdrobniej pokrajanym liściem selera i polać gęstym sosem pomidorowym, po czym każdy kawałek obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Osobno usmażyć na maśle ćwiartki obranych jabłek. Na każdym kawałku usmażonej ryby położyć ćwiartkę jabłka, polać masłem ze smażenia jabłek i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z purée ziemniaczanym lub frytkami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl