![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 6 marca 2021. Imieniny: Jordana, Marcina, Róży
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Finanziera po piemoncku (Finanziera piemontese)![]()
Przepis: Kurze grzebienie i dzwonki ugotować w osolonej wodzie zdjąć z nich skórki i włożyć do zimnej wody. Kurzy tłuszcz podgardlany po namoczeniu w zimnej wodzie zanurzyć w wodzie gorącej, wyjąć, usunąć błony i ponownie włożyć do wrzątku nie gotując:. Po 10 minutach odcedzić. Grasicę cielęcą gotować 5 minut w osolonej wodzie, wystudzić, usunąć błonę i drobno pokroić. Rdzeń kręgowy, cielęcinę, wątrobę, wątróbki kurze i polędwicę drobno pokroić. Masło rozgrzać w rondlu i podsmażyć na nim obtoczone w mące kawałki cielęciny i polędwicy. Dołożyć grzebienie, dzwonki i rdzeń kręgowy, a po kilku minutach grasicę i tłuszcz podgardlany. Posolić, włożyć posiekane grzyby i smażyć na małym ogniu. Na 5 minut przed zakończeniem smażenia polać octem i winem i trzymać jeszcze przez minutę na dużym ogniu, cały czas mieszając. Potrawa ta może być także użyta do wypełnienia ciasta vol-au-vent lub spożywana z rizottem. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |