Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 sierpnia 2018. Imieniny: Marii, Napoleona, Stelli
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag flaczków
  • 15 dag włoszczyzny
  • mała cebula
  • łyżka tłuszczu
  • 2 łyżki mąki
  • 3 dag sera tylżyckiego
  • 3-4 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • gałka muszkatołowa
  • papryka
Przepis:

Flaczki umyć, oczyścić, wypłukać, zmieniając często wodę. Zalać wrzącą wodą, zagotować, odcedzić. Zalać ponownie wrzącą wodą i gotować z cebulą do miękkości. Osobno ugotować warzywa pokrajane w paseczki. Gdy flaczki są miękkie, odcedzić je, pokrajać w cienkie paski, dodać warzywa, podprawić zasmażką, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową, dodać śmietanę i wymieszać. Napełnić muszelki lub tygielki, posypać utartym serem i zapiec.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl