Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 września 2018. Imieniny: Aureli, Kamila, Kleofasa
kategoria: zupy
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 filet rybny bez skóry (panga, dorsz lub inna o białym mięsie)
  • 1 średnia marchew
  • ½ pietruszki
  • 1/16 średniego selera
  • 2 małe cebulki
  • 3 łyki masła
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona słodka
  • majeranek
  • curry
  • 3 szklanki wody
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • mąka
  • 1 kostka bulionowa (ja używam bulion rybny Knorra, ale może być warzywny)
  • 2 garści makaronu (łazanki lub krajanka)
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Przepis:

Marchew, pietruszkę, seler utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).
Cebulę pokroić w pół plasterki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i łyżkę oleju i dusić warzywa przez 5 minut mieszając.
Przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę bulionową. Gotować 20 minut.

W tym czasie ugotować do miękkości makaron, odcedzić.

Filety pokroić w cienkie paseczki. Posolić, posypać pieprzem, papryką i majerankiem. Obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać resztę masła i oleju. Obsmażyć na rumiano paseczki ryby. Włożyć do wywaru.
Doprawić majerankiem, pieprzem, curry.
Dodać śmietankę i makaron. Posypać natką pietruszki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kuchareczka2010-12-16 17:03
Bardzo pyszne danie! :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl