Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 czerwca 2018. Imieniny: Bogny, Rafaeli, Rafała
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag oczyszczonych i obgotowanych flaków wołowych
  • 3 łyżki smalcu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 cebule
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • woda
Przepis:

Oczyszczone flaki (należało je w tym celu oskrobać nożem, starannie wypłukać, wyszorować solą i szczotką, po czym znowu dobrze opłukać) obgotować 2-3 razy, zalewając za każdym razem nową zimną wodą. Pokroić w paseczki. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, lekko przyrumienić na nim flaki i oczyszczoną pokrojoną cebulę, wymieszać z mąką. Wlać wody tyle, by pokryła flaki, włożyć koncentrat pomidorowy, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 35 minut od momentu ppcw.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl