Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 września 2018. Imieniny: Cypriana, Justyny, Łucji
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 40 dag grzybów (borowiki lub rydze),
  • 3 cebule,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 2 łyżeczki octu,
  • 2 jaja,
  • sól,
  • pieprz,
  • pół pęczka naci pietruszki lub kopru
Przepis:

Oczyszczone grzyby udusić w oliwie (rydze usmażyć). Gdy przestygną, drobno pokrajać, dodać posiekaną, sparzoną we wrzątku i skropioną octem cebulę oraz jajo ugotowane na twardo i posiekane. Całość wymieszać, przyprawić do smaku i posypać posiekaną zieleniną. Przybrać cząstkami jaja i grzybów. Podawać jako zakąskę.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl