![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy z warzyw średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Frytki![]()
Przepis: Ziemniaki należy umyć pokroić w cieniutkie paseczki. Można pokroić je za pomocą zwykłego noża bądź specjalnego noża do krojenia frytek i wtedy uzyskamy falowane frytki. Jeśli od razu ich nie będziemy piec to muszą pozostać w wodzie ale przed upieczeniem należy je bardzo dobrze odsączyć. Następnie należy przygotować garnek bądź frytkownicę. Na każde 100 - 150 gram frytek powinno być ok 1 litra oleju. Olej rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i smażymy frytki ok 5-7 min. Jeśli damy wyższą temperaturę to frytki się szybko spalą. Przygotowane frytki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać oprószone solą bądź z ketchupem. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |