Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 nóżka wieprzowa
  • 1 mała golonka wieprzowa
  • 2 udka z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/8 selera
  • ½ pory
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 4 jajka na twardo
  • 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • Pieprz mielony
  • 2 ½ litra wody
  • 1 łyżeczka soli
  • Maggi w płynie
Przepis:

Oczyszczone i podzielone na kawałki mięso zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i kostkę bulionu drobiowego. Gotować przez 2 godziny. Dodać warzywa i gotować jeszcze przez 30 minut. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić (powinno zostać ok. 1 litra wywaru). Mięso oddzielić od kości i rozdrobnić (tłuszcze z nóżki i golonki rozetrzeć na miazgę). Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą, dodać do wywaru. Wywar doprawić maggi. Na dno foremki do babki z kominkiem (lub innej miski) położyć plasterki marchewki ósemki jajek na twardo. Posypać natką pietruszki. Włożyć mięso i zalać wywarem. Zostawić do zastygnięcia.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl