Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 20 dag poziomek
  • 2 łyżeczki żelatyny
Przepis:

Żelatynę wymieszać z 3-4 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10-15 min. Ogrzewać do wrzenia, odstawić, ostudzić. Mleko zagotować, ostudzić. Poziomki przebrać, umyć, osączyć dokładnie, a następnie zmiksować z mlekiem. Pod koniec miksowania dodać ostudzoną żelatynę. Deser wyłożyć na salaterkę lub do porcjowych kompotierek, przykryć. Pozostawić w lodówce do zestalenia.
Uwaga! Według podanego przepisu można przyrządzić także galaretkę z truskawek lub czarnych jagód.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl