Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 października 2018. Imieniny: Antonii, Ignacego, Wiktora
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 1.00

    Składniki:

  • 2 kg głowizny wieprzowej
  • marchew
  • cebula
  • 5 korniszonów
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Głowiznę dobrze umyć i sparzyć, zalać w dużym garnku gorącą wodą i gotować ok. 2 godz. Na 30 min przed końcem gotowania dodać obraną marchew, cebulę, liść laurowy, sól i pieprz. Gdy mięso z łatwością odchodzi od kości, przerwać gotowanie, mięso ostudzić, usunąć kości i pokrajać w kostkę. Włożyć do salaterek razem z pokrajaną na talarki marchwią i korniszonami. Wywar przecedzić i zalać nim przygotowane mięso. Wstawić do lodówki. Podawać z cienkimi plasterkami cebuli skropionej octem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl