Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 35 dag wiśni
  • 2-3 dag żelatyny
  • 25 dag cukru
  • 3 łyżki wrzącej wody
  • 3/4 litra wrzącej wody
Przepis:

 
Wiśnie przebrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować, odcedzić, odciskając lekko, lecz nie przecierając owoców. Do wywaru z wiśni dodać cukier, zagotować. Opłukać, namoczyć żelatynę, dodać wrzącą wodę i rozpuścić żelatynę mieszając; jeżeli rozpuszcza się źle, podgrzać ją. Rozpuszczoną żelatynę włożyć do wywaru z wiśni, wymieszać powoli I starannie, aby żelatynę równomiernie rozprowadzić, galaretkę wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporządzić na kilka godzin przed podaniem. Podawać z herbatnikami. W ten sam sposób i z tej samej proporcji sporządzić galaretkę gotowaną z porzeczek, malin itp.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl