Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 października 2018. Imieniny: Celiny, Hilarego, Janusza
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 3 szklanki wywaru z włoszczyzny (lub wywar z ryb, kości cielęcych),
  • 2 dag lub 6 listków żelatyny,
  • 2 łyżeczki octu,
  • przyprawa do zup,
  • 3 białka,
  • pieprz,
  • ziele angielskie
Przepis:

Listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie, osączyć i włożyć do gorącego wywaru (nie gotować). W przypadku użycia żelatyny sproszkowanej należy namoczyć ją w kilku łyżkach zimnej wody. Dodać wszystkie pozostałe składniki (białka roztrzepać), następnie powoli ogrzewać, by białka się ścięły. Zagotowany płyn odstawić na 20 minut, przelać na serwetę lub gęstą gazę, żeby powoli ściekał. Odstawić w zimne miejsce, a następnie galaretą ścinającą się zalewać jaja na twardo, pomidory faszerowane itp. Można też dekorować nią zakąski.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl