Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Marka, Wiki
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Galareta mięsna do zalewania
  • 30 dkg kości cielęcych kruchych stawowych i nóżek cielęcych
  • 5dkg marchwi
  • ziele angielskie
  • 5dkg selera
  • sól
  • 5dkg żelatyny
  • 5 dkg pietruszki
  • liście bobkowe
  • ocet
  • 5 dkg cebuli
  • 3 białka do klarowania
Przepis:

Kości opłukać, porąbać, zalać wodą i powoli gotować 2 godziny. Warzywa opłukać, oczyścić, włożyć do kości, dodać przyprawy; ugotować, odtłuścić i wygotować do 1,25 litra objętości. Do wywaru dodać sól, ocet do smaku, rozpuszczoną żelatynę. Galaretę sklarować białkami, wynieść w chłodne miejsce; gdy krzepnie, zaczynać zalewanie.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl