Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 sierpnia 2018. Imieniny: Marii, Napoleona, Stelli
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg gęsi (lub kaczki) w kawałkach
  • 6 dag tłuszczu
  • 50 dag winnych jabłek
  • 1 łyżka majeranku
  • 0,5 szklanki wody
  • sól do smaku
Przepis:

Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim kawałki gęsi, poprzekładać połówkami oczyszczonych z gniazd nasiennych jabłek, podlać wodą, posypać mięso solą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl