Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Marka, Wiki
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1,5 szklanki grubo zmielonej żytniej mąki
  • 2 łyżki masła
  • szczypta soli
  • szklanka bitej
  • słodkiej śmietanki
  • pół szklanki konfitur
Przepis:

Zagotować 3 I wody z dodatkiem masła i soli. Powoli, cienką strużką wsypać mąkę żytnią i - ciągle mieszając - gotować. Powinno się uzyskać konsystencję rzadkiego kisielu. Podawać na gorąco z bitą śmietaną i konfiturami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl