Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg giczy cielęcych (2 sztuki)
  • 30 dag cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Gicze oczyścić, umyć, osuszyć, opiec na grillu lub na patelni do smażenia bez tłuszczu, lekko rumieniąc ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, posolić, oprószyć pieprzem, podlać wrzącą wodą. Dusić na małym ogniu pod przykryciem z dodatkiem posiekanego czosnku. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać drobno, dodać do mięsa. Udusić do miękkości, w miarę potrzeby skrapiając wodą. Gicze przekrajać na połówki usuwając kości. Sos przetrzeć lub zmiksować, zagrzać. Mięso ułożyć na półmisku, polać sosem. Podawać z ziemniakami z wody (1-2 sztuki na porcję) i z surówką z marchwi i chrzanu.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl