Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: krysia
    Składniki:

  • 1 biała kapusta (ok. 2kg)
  • 1 cebula
  • 400g ryżu
  • 1 kg mięsa mielonego (drobiowo-wieprzowe lub wołowo-wieprzowe)
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
Przepis:

Kapustę wydrążyć i wrzucić na kilka minut do wrzątku. Następnie ostudzić, pooddzielać liście, i poodcinać nerwy liściowe. Ugotować ryż. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć, aż będzie zeszklona. Następnie do ugotowanego ryżu dodać przygotowaną cebulę, jajko i mięso. Całość doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać. Tak przygotowany farsz zawijać w liście, robiąc owalne gołąbki. Gołąbki włożyć do garnka (lub szybkowara). Do 1/2 garnka wlać wody. Gołąbki dusić ponad godzinę, do miękkości. Podawać z sosem pomidorowym.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kuchareczka2012-09-07 11:13
ja nie kupuje miesa mielonego tylko np 1kg łopatki w całosci, gotuje i sama miele tak robiła moja babcia sa o wiele lepsze!!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl