Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
średnia ocena: 1.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 8 liści kapusty włoskiej lub pekińskiej
  • grzyby suszone kilka sztuk albo świeże grzyby 40 dag
  • 1 cebula
  • 1 szklanka kaszy pęczak
  • olej
  • pieprz
  • sos sojowy
  • sól
Przepis:

Suszone grzyby umyć, namoczyć, a gdy zmiękną, ugotować. Odcedzić (wywar pozostawić) i pokroić.
Cebulę pokroić w piórka, przesmażyć na oleju, dodać 1 łyżkę sosu sojowego, grzyby i odparować.
W wywarze z grzybów ugotować pęczak, przyprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym, połączyć z cebulą.
Liście kapusty umyć, ugotować, osączyć.
Na rozłożonych liściach ułożyć nadzienie, zwinąć gołąbki.
Ułożyć w garnku, zalać niedużą ilością wody, przykryć i dusić, aż będą miękkie.
Podajemy je z sosem grzybowym, pieczarkowym, lub innym ostrym sosem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl