Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
kategoria: dania obiadowe
średnia ocena: 1.00

    Składniki:

  • główka kapusty białej
  • 50 dag ziemniaków
  • 1 jajko
  • 3 cebule
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 1 szklanka wywaru z warzyw
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Przygotować kapustę. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osączyć na sicie.
Przesmażyć na tłuszczu cebulę, połączyć z ziemniakami, dodać jajo, sól, pieprz i dokładnie, wymieszać.
Napełnić farszem liście i zawinąć.
Ułożone w rondlu gołąbki podlać wywarem, dusić 60 min.
Podawać z ziemniakami, polane sosem pomidorowym włoskim lub cebulowym.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~lucy2011-11-03 17:10
to maja byc golabki ha.. ha... boki zrywac
~majka2011-10-30 14:14
było smaczne
~loleX-~~2011-09-26 19:23
Dzięki za radę ;)
~ewelina2011-02-20 13:54
robilam je i sa po prostu nie smaczne zero smaku w dodatku suche nie polecam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl