Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 sierpnia 2018. Imieniny: Marii, Napoleona, Stelli
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 spora golonka
  • 10 dag cebuli
  • 1 por
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona do smaku
Przepis:

Golonkę zalać w szybkowarze wrzątkiem, posolić wodę, żeby była dość słona, zamknąć szybkowar i ogrzewać 80 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Po tym czasie szybkowar otworzyć, wyjąć golonkę, wyporcjować.
Wywar z szybkowaru usunąć (można go zużyć np. na zupę), włożyć pokrojoną golonkę bez kości, oczyszczone i pokrojone cebulę i por, koncentrat pomidorowy, 0,5 szklanki wywaru. Posypać kminkiem, pieprzem i papryką. Zamknąć szybkowar i ogrzewać ponownie, tym razem 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Podawać z kartoflami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Matilde2009-08-29 15:15
Jest inna niz wszystkie popularne. PYCHOTA!!! Wszystkim znajomym smakowala wysmienicie i wielu z nich juz przygotowuje na wspolny wieczor.
~obżartucha2008-02-20 16:38
czy po pomorsku to tulko w szybkowarze? naprawdę bardzo kiepski przepis!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl