![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
|
Szukaj:
|
kategoria: alkohole średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grzaniec góralski![]()
Przepis: Jeśli mamy możliwość zakupu typowego gotowego korzennego grzańca góralskiego, to wystarczy tylko podgrzać go do odpowiedniej temperatury, bez żadnych dodatków. Wino podgrzewamy w emaliowanym naczyniu do maksymalnej temperatury 50 stopni C. Wrzucamy przyprawę do grzańca, cynamon, kardamon, sok z mandarynki, 2 ziarenka goździków. Gdy osiągnie ok 50 stopni ciepłoty rozlewamy do szklanych lub kamionkowych naczyń. Przyozdabiamy grubym plastrem pomarańczy, którą podczas konsumowania wrzucamy do alkoholu, łyżeczką wyciskamy sok i na koniec zjadamy. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |