Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
kategoria: alkohole
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • wino
  • przyprawa do grzańca
  • cynamon
  • kardamon
  • 2 goździki
  • sok z mandarynki
  • plaster pomarańczy
Przepis:

Jeśli mamy możliwość zakupu typowego gotowego korzennego grzańca góralskiego, to wystarczy tylko podgrzać go do odpowiedniej temperatury, bez żadnych dodatków.
Wino podgrzewamy w emaliowanym naczyniu do maksymalnej temperatury 50 stopni C. Wrzucamy przyprawę do grzańca, cynamon, kardamon, sok z mandarynki, 2 ziarenka goździków.
Gdy osiągnie ok 50 stopni ciepłoty rozlewamy do szklanych lub kamionkowych naczyń. Przyozdabiamy grubym plastrem pomarańczy, którą podczas konsumowania wrzucamy do alkoholu, łyżeczką wyciskamy sok i na koniec zjadamy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl