Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 10 kromek bułki (1/3 długiej bułki kanapkowej)
  • 5 dag sera szwajcarskiego
  • 2 łyżki masła
  • 4-5 łyżek mleka
  • łyżka tłuszczu
  • sól
  • papryka w proszku
Przepis:

Bułkę cienko okroić z wierzchniej skórki, pokrajać na kromki grubości 1 cm i lekko skropić mlekiem. Ser utrzeć na tarce, połączyć z utartym na pianę masłem. Grzanki grubo posmarować masą, z wierzchu oprószyć papryką. Ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i wstawić do silnie nagrzanego piekarnika na 5 min. Lekko zrumienione grzanki podawać gorące do czystych zup lub jako przekąskę.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl