Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 pieczarki
  • 2 plastry szynki
  • sól
  • pieprz mielony
  • masło do smażenia
Przepis:

Szynkę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle na rumiano.
Jajka rozdzielić na białka i żółtka. Białka ubić na sztywną pianę (lekko ją posolić) i wymieszać z żółtkami.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła i wlać na nie masę jajeczną. Gdy spód się już zarumieni wyłożyć na "grzybek" podsmażone pieczarki z szynką, popieprzyć.
Delikatnie przewrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć na rumiano.
Podawać złożony na pół (jak omlet). Grzybek smażyć na patelni o średniej średnicy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl