![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 lutego 2021. Imieniny: Bogumiła, Eweliny, Mirosława
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gulasz barani z fasolą![]()
Przepis: 1. Opłukaną fasolę namoczyć, odstawić na 12 godz. 2. Odcedzić, gotować w świeżej wodzie na średnim ogniu przez godzinę. 3. Olej lub masło rozgrzać w garnku, dodać cebulę, smażyć przez 5 min. 4. Włożyć mięso, smażyć ze wszystkich stron aż się zrumieni. 5. Dodać pomidory, sól, chlli, dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min. 6. Połączyć proszek curry lub gram masła z cukrem, wodą i octem, wlać do mięsa, wymieszać. 7. Fasolę odcedzić włożyć wraz z jabłkiem i rodzynkami do garnka, wymieszać. 8. Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu lub piec w piekarniku 150-160o C) przez 2 i 1/2 godziny. W razie potrzeby dolać trochę wody. 9. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą lub surówką. Proporcje dla 5-6 osób ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |