![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 lutego 2021. Imieniny: Bogumiła, Eweliny, Mirosława
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gulasz ogrodnika![]()
Przepis: 1. Mięso natrzeć solą, pieprzem, pokrajać w 2 cm kostkę. 2. Masło lub olej mocno rozgrzać w rondlu, zrumienić mięso. 3. Dodać marchew, wlać tyle wody, aby przykrywała mięso, gotować na małym ogniu, aż będzie na wpół miękkie. 4. Dodać pomidory, cebulę paprykę, sól i pieprz, dusić. W razie potrzeby podlać wodą - po ugotowaniu powinno być około 1 i 1/2 szklanki sosu. 5. Mięso ułożyć na gorących talerzach, przybrać na wierzchu jarzynami, polać jogurtem o temperaturze pokojowej, posypać miętą lub zieloną pietruszką. 6. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub ze świeżym białym pieczywem. Proporcje dla 4-5 osób Do gulaszu można dodać i inne jarzyny: bakłażany, brukiew, ziemniaki, kabaczki czy świeże ogórki. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |