Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 stycznia 2018. Imieniny: Fernandy, Jana, Rajmundy
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag wieprzowiny bez kości (może być poobcinana od kości z przodka)
  • 4 dag tłuszczu
  • 1 łyżka mąki
  • 2 spore cebule
  • 0,5 listka laurowego
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w mące i obrumienić na silnie rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wkroić oczyszczoną cebulę i też podrumienić. Wlać 1 szklankę wody, posolić, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otworzyć, zawartość doprawić resztą mąki, dodać pieprz i listek laurowy, zagotować.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl