Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 sierpnia 2018. Imieniny: Bogusława, Bronisława, Ilony
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag wieprzowiny bez kości
  • (może być z części przedniej)
  • 25 dag kapusty kiszonej
  • 5 dag tłuszczu
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki mąki
  • 1 ząbek czosnku
  • papryka mielona i sól do smaku
Przepis:

Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w mące i obrumienić na mocno rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też zrumienić. Dodać drobno posiekaną kiszoną kapustę, wlać wody tyle, by pokryła zawartość szybkowaru, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić resztą mąki, solą, papryką i roztartym czosnkiem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~AGA2010-03-23 02:02
gulasz jest naprawde smaczny polecam :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl