Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 4.00

    Składniki:

  • 50 dag wieprzowiny bez kości (może być z części przedniej)
  • 10 dag boczku lub słoniny
  • 2 dag tłuszczu
  • 2 cebule
  • 2 małe marchwie
  • 4 kartofle
  • 1 młoda brukiew
  • 1 pietruszka
  • 0,5 szklanki śmietany
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 listek laurowy
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Mięso pokroić na niewielkie kawałki i na godzinę namoczyć w zsiadłym mleku lub serwatce, potem osuszyć w ściereczce i obrumienić na tłuszczu w szybkowarze. Dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i również zrumienić, wsypać mąkę, wymieszać, o czym wlać mleko i śmietanę, Włożyć oczyszczone i okrojone w kostkę warzywa i boczek, posypać pokruszonym listkiem laurowym, solą i pieprzem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl