Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 sierpnia 2018. Imieniny: Marii, Napoleona, Stelli
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 60 dag wieprzowiny od szynki (chudej)
  • 10 suszonych śliwek kalifornijskich
  • 10 kapeluszy suszonych grzybów
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki mielonej papryki
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 4 cebule
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorra
  • 1 kostka bulionu wieprzowego Knorra (lub mięsnego Winiar)
Przepis:

Mięso pokroić w grubą kostkę.
Zrobić pastę z oleju, sosu sojowego, pieprzu, papryki, mini kostki czosnkowej Knorra, szczypty soli.
Pastę wetrzeć w mięso i zostawić na 15 minut.
Mięso obsmażyć na rumiano (nie dodając już tłuszczu do smażenia – to co jest w paście zupełnie wystarczy).
Przełożyć do rondla.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę, ziele angielskie, liście laurowe kostkę mięsną.
Śliwki i grzyby pokroić w paseczki i dodać do mięsa.
Zalać 3 szklankami wody. Dusić aż mięso będzie miękkie, a sos odparuje do odpowiedniej gęstości. Doprawić do smaku.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~EWA2009-08-06 12:09
Przepis super. Jedzonko bardzo pyszne. Jedyna poprawka do przepisu to zmniejszyć ilość do 5 sztuk.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl