![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 6 marca 2021. Imieniny: Jordana, Marcina, Róży
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami i śliwkami![]()
Przepis: Mięso pokroić w grubą kostkę. Zrobić pastę z oleju, sosu sojowego, pieprzu, papryki, mini kostki czosnkowej Knorra, szczypty soli. Pastę wetrzeć w mięso i zostawić na 15 minut. Mięso obsmażyć na rumiano (nie dodając już tłuszczu do smażenia – to co jest w paście zupełnie wystarczy). Przełożyć do rondla. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, ziele angielskie, liście laurowe kostkę mięsną. Śliwki i grzyby pokroić w paseczki i dodać do mięsa. Zalać 3 szklankami wody. Dusić aż mięso będzie miękkie, a sos odparuje do odpowiedniej gęstości. Doprawić do smaku. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~EWA2009-08-06 12:09 Przepis super. Jedzonko bardzo pyszne.
Jedyna poprawka do przepisu to zmniejszyć ilość do 5 sztuk. |
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |