Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2018. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag przedniej wołowiny bez kości
  • 10 dag słoniny
  • 40 dag cebuli
  • 4 łyżki oleju
  • dobrego (np. sojowego)
  • 1-2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej (można dodać nieco ostrej)
  • 1 szklanka wody
  • 0,5 szklanki śmietanki
  • 1 kg kartofli
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Mięso i słoninę pokroić w słupki, oczyścić i pokroić cebulę. Rozgrzać w szybkowarze olej, włożyć i wymieszać mięso, słoninę i cebulę, posypać papryką, posolić i popieprzyć. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 35 minut od momentu ppcw. Po tym czasie szybkowar otworzyć, włożyć oczyszczone i pokrojone kartofle. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu ppcw. Po ugotowaniu wymieszać ze śmietanką.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl