Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 kg wołowiny gulaszowej
  • 4 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 30 dag pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • oliwa do smażenia
  • pieprz mielony
  • papryka mielona słodka
  • sos sojowy
  • 2 łyżki mąki
  • 8 średniej wielkości ziemniaków
Przepis:

Wołowinę oczyścić z błon, pokroić w średniej grubości kostkę. Podsmażyć na gorącej oliwie na rumiano. Przełożyć do rondla.
Cebulę drobno usiekać i wrzucić do wołowiny. Zalać wodą tak by było jej jakieś 10 centymetrów ponad mięsem. Gotować na średnim ogniu ok. 1 godziny.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle na rumiano.
Paprykę pokroić w paseczki. Pieczarki i paprykę wrzucić do gulaszu. Dodać wody jeśli trzeba. Po 30 minutach dołożyć obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dusić aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem, papryką mieloną, sosem sojowym. Zagotować.
Z mąki zrobić rumianą zasmażkę i zagęścić gulasz dodając tyle zasmażki ile będzie trzeba by osiągnąć pożądaną gęstość. Jeszcze raz zagotować i ostatecznie doprawić do smaku.

Podawać jako danie jednogarnkowe w miseczkach lub wydrążonych chlebkach. (Chlebkom trzeba ściąć wierzchy, wydrążyć tak by nie uszkodzić skórki i zapiec w gorącym piekarniku przez ok. 15 minut razem z ściętymi denkami).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl