![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 1 marca 2021. Imieniny: Albina, Antoniny, Radosławy
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gulasz wołowy z pieczarkami, papryką i ziemniakami![]()
Przepis: Wołowinę oczyścić z błon, pokroić w średniej grubości kostkę. Podsmażyć na gorącej oliwie na rumiano. Przełożyć do rondla. Cebulę drobno usiekać i wrzucić do wołowiny. Zalać wodą tak by było jej jakieś 10 centymetrów ponad mięsem. Gotować na średnim ogniu ok. 1 godziny. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle na rumiano. Paprykę pokroić w paseczki. Pieczarki i paprykę wrzucić do gulaszu. Dodać wody jeśli trzeba. Po 30 minutach dołożyć obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dusić aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem, papryką mieloną, sosem sojowym. Zagotować. Z mąki zrobić rumianą zasmażkę i zagęścić gulasz dodając tyle zasmażki ile będzie trzeba by osiągnąć pożądaną gęstość. Jeszcze raz zagotować i ostatecznie doprawić do smaku. Podawać jako danie jednogarnkowe w miseczkach lub wydrążonych chlebkach. (Chlebkom trzeba ściąć wierzchy, wydrążyć tak by nie uszkodzić skórki i zapiec w gorącym piekarniku przez ok. 15 minut razem z ściętymi denkami). ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |