Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 grudnia 2018. Imieniny: Bogusława, Gracjana, Laury
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 kg wolowiny pokrajanej w kostkź
  • 2 łyżki masła
  • 1 mała posiekana cebula
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 2 ziemniaki obrane pokrajane w kostkę
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 szklanka pokrajanej w kostkę cukin lub kabaczka
  • 1/4 szklanki zielonego groszku
  • 1/4 szklanki łuskanej młodej kukurydzy lub marchewki
  • 2 szklanki gorącej wody
Przepis:

1. Mięso, cebulę i paprykę smażyć do zrumienićnia na mocno rozgrzanym maśle.
2. Dodać ziemniaki, smażyć dalej przez 10 min., kilkakrotnie mieszając,
3. Dodać ryż, cukinię lub kabaczek, zielony groszek, kukurydzę lub marchewkę, wlać wodę, zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu przez godzinę, aż mięso będzie miękkie. Zamieszać kilka razy.
4. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
5. Roztrzepane żółtko włożyć do gorącej, głębokiej salaterki lub wazy. Powoli wlewać gulasz, stale mieszając
6. Podawać natychmiast z sałatką z pomidorów lub surówką z ostrym sosem.
Proporcje dla 4 - 5 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl