Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 75 dag filetów z halibuta
  • 5 dużych cebul
  • 1 niewielka cukinia lub kabaczek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina lub zastępczo wody z octem winnym
  • 2 dag masła
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • szczypta tymianku lub macierzanki
  • trochę wody
  • sól i pieprz do smaku
  • Rozgrzać w szybkowarze masło, poddusić na nim chwilę posiekane cebule i cukinię. Położyć na wierzch rybę, wlać wino i tyle wody, by ryba była pokryta, posolić i popieprzyć, posypać tymiankiem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie wyjąć rybę z szybkowaru, sos zmiksować, dodając czosnek. Polać tym sosem rybę, posypać zieleniną. Najlepiej smakuje z grzankami.
  •  
  • Kalmary do sałatek, past itp. 10 min - kuchnia z szybkowaru
Przepis:

Kalmary, woda, sól Kalmary do większości potraw muszą być najpierw odpowiednio przygotowane, a mianowicie oczyszczone i ugotowane do miękkości. Czas ich uzdatniania można skrócić przez użycie szybkowaru. Kalmary sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórę, umyć. Włożyć do szybkowaru, zalać wodą, posolić. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Z tak przygotowanych kalmarów robi się pasty, farsze, zupy, zapiekanki, sałatki, przyrządza się je á la flaczki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl