Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 listopada 2018. Imieniny: Grzegorza, Salomei, Walerii
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 większe lub 4 mniejsze czyste filety z halibuta (bez skóry i ości)
  • 5 dag kremowego serka topionego – śmietankowego
  • ½ szklanki śmietanki 18%
  • 2 łyżki oleju
  • 2 garści kolorowego makaronu Tagliatelle (barwionego szpinakiem i pomidorami)
  • sól
  • pieprz zielony
  • sok z cytryny
  • mąka
  • masło
Przepis:

Zrobić macerat z łyżki oleju, 1 łyżki soku z cytryny, szczypty soli, szczypty mielonego pieprzu zielonego.
Wymieszać, polać rybę i zostawić na 30 minut w lodówce.

Nastawić osoloną z łyżka oleju, wodę na makaron.
W garnuszku rozpuścić łyżkę masła, dodać pokruszony serek i śmietankę.
Gotować na bardzo małym gazie aż serek się rozpuści.
Zaciągnąć rozrobioną w odrobinie zimnej wody 1 łyżeczką mąki.
Doprawić sokiem z cytryny, mielonym pieprzem.
Do gotującej się wody wrzucić makaron i ugotować al dente.
Odcedzić.
Włożyć do sosu, wymieszać.

Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła z łyżką oleju.
Rybę odsączyć z maceratu, obtoczyć w mące i smażyć na rumiano na maśle z obu stron (nie przejmować się tym, że masło się pieni w trakcie smażenia – rybka nabierze lekko orzechowego posmaku).
Podawać kładąc na talerzu porcję Tagliatelle z sosem, a na nim porcję ryby.
Do tego osobno surówka np. z pomidorów z ziołami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl