Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
kategoria: zupy
średnia ocena: 3.00

    Składniki:

  • 50 dag świeżego węgorza
  • 50 dag kości wołowych
  • 12-15 dag wędzonego mięsa
  • włoszczyzna
  • pół szklanki suszonych śliwek
  • pól szklanki świeżego, zielonego groszku
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • pół łyżeczki cukru
  • pieprz
  • sól
Przepis:

Kości i wędzone mięso (mogą też być skórki wędzonego boczku) zalać 1-5 I zimnej wody i gotować ok.1 godz., po czym przecedzić. Do rosołu włożyć obraną i pokrajaną włoszczyznę oraz umyte śliwki, chwilę gotować, po czym dodać zielony groszek, a po 10 min kawałki sprawionego węgorza i osolić. Gotować 10-12 min. Zupę przyprawić mielonym pieprzem, cukrem i posiekanym koperkiem. Bardzo gorącą podawać na stół ze słonymi paluszkami albo groszkiem ptysiowym.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl