Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: kamila1234
    Składniki:

  • 1,2 piersi indyczej
  • ok.1 litr bulionu drobiowego i sok z owoców - zalewy z puszki
  • cukier
  • sól
  • 3-5 łyżeczek żelatyny
  • 2 szklanki rosołu- bulionu drobiowego
  • 1/2-1 szklanki, czerwonego słodkiego wina
  • sałata do dekoracji
  • 1 pomarańcza
  • słodkie owoce ze słodkiej zalewy np.ananasy, brzoskwinie, czereśnie lub śliwki
Przepis:

Pierś indyka natrzeć przyprawami tj. sól, pieprz, czosnek i w całości upiec w brytfance cały czas podlewając na przemian sokiem z zalewy i bulionem. Po upieczeniu ostudzić. (Pozostały sos nie będzie tu już przydatny).

Upieczoną pierś pokroić w plastry średniej grubości. Półmisek ozdobić sałatą i owocami, a następnie poukładać w dowolny sposób mięso na sałacie.
Na każdym plastrze starać się ułożyć dekorację z owoców.

Żelatynę namoczyć w zimnym rosole, następnie podgrzać do rozpuszczenia (w razie potrzeby odcedzić przez sitko) i połączyć z winem.
W razie potrzeby odrobinę doprawić do smaku solą i cukrem. Powstałą galaretką polać półmisek z mięsem. Dowolnie udekorować.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl