Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 sierpnia 2018. Imieniny: Marii, Napoleona, Stelli
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 kg mostka z żeberkami
  • 3 łyżki masła
  • 1 szklanka wypłukanego, osaczonego ryżu
  • 2 cebule obrane i posiekane
  • 1 posiekana świeża lub mrożone papryka
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 3 łyżeczki soli
  • 1 i 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki posiekanych migdałów lub włoskich orzechów
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 1 szklanka wody
Przepis:

1. W rondlu rozgrzać masło, włożyć ryż, cebulę i paprykę. Smażyć przez 10 min., często mieszając.
2. Dodaę zieloną pietruszkź, 1 łyżeczkź soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, orzechy, wlaę gorącą wodź, wymieszaę, gotowaę pod przykryciem na małym ogniu przez 10 min. Wyłożyć na sito, dokładnie osączyć.
3. Czosnek rozetrzeć z solą i resztą pieprzu.
4. Mięso wymyć, osączyć, dokładnie natrzeć pastą czosnkową. Nadziać przygotowanym ryżem.
5. Włożyć mięso do brytfanny, polać sosem pomidorowym rozprowadzonym wodą.
6. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (190 C) przez 2 godz., często polewając wytworzonym sosem.
7. Podawać z sałatką z pomidorów, ogórków i świeżej papryki doprawioną ostrym sosem lub z zieloną sałatą.
Proporcje dla 6-8 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl