![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 1 marca 2021. Imieniny: Albina, Antoniny, Radosławy
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jagnięcina z karczochami (Fricassea di agnello con carciofi)![]()
Przepis: W szerokim rondlu przysmażyć na oliwie kawałki posolonego jagnięcia, następnie mięso podlać winem i gotować na dużym ogniu. Gdy część wina wyparuje, dci mięsa dodać czosnek i rozmaryn. Karczochy oczyścić z wierzchnich liści, przekroić na pół, środki wyjąć i pokroić je na kilkumilimetrowe ćwiarteczki. Mięso wyjąć z rondla, do sosu włożyć karczochy, posolić i gotować 3 minuty, po czym ponownie dodać mięso i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem jeszcze 20 minut. Gotowe mięso ułożyć na półmisku. W małym naczyniu żółtka ubić z sokiem cytrynowym i natką pietruszki, masę przelać do rondla i mieszać tak długo, aż przygotowywany sos nabierze jednolitej konsystencji. Gdy sos będzie już gotów, polać nim mięso i gotową potrawę podawać na stół. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |