Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 października 2018. Imieniny: Celiny, Hilarego, Janusza
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 8 jaj
  • 3 szklanki wody
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 anyż gwiazdkowaty, 1/2 łyżeczki anyżu lub włoskiego kopru
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki zielonej lub czarnej herbaty
Przepis:

Jaja ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie. Lekko uderzać skorupki nożem tak, aby całe jajo pokryło się delikatną siecią pęknięć, włożyć do rondla. Dodać pozostałe składniki, zamieszać, doprowadzić do zagotowania na dużym ogniu, zmniejszyć płomień, gotować na bardzo małym ogniu 2-3 godz., w razie potrzeby dolewać wody, jaja muszą być pokryte płynem. Zestawić z ognia, pozostawić jaja w płynie przynajmniej przez 8 godz. Krótko przed podaniem jaja obrać ze skorupek, pokrajać wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Podawać na przystawkę same, skropione sosem sojowym lub z zimnymi mięsami.
Proporcje: na 8-16 porcji
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl